Avainlippu

Keskiviikko 19.9.2018 - Reino Myllymäki


TehtySuomMadeIn_Sin_rgb.pngOlin kerran palaverissa, jossa keskusteltiin erään kirjan kustantamisesta. Painotalojen tarjouksia oli useita, joista ulkomainen oli 300 euroa eli jotain 6 % halvempi kuin kotimainen. Osa kokoukseen osallistuneista suuriäänisesti kannatti halvempaa tarjousta, osa muistutti, että hintaero saattaa huveta yllättäen sählinkeihin, jotka johtuvat siitä, että tilaajalla ja painotalolla on eri kieli.

Tein myös havainnon, joka kylmäsi minua. "Duunaritaustaiset" kannattivat ulkomaista vaihtoehtoa, "johtajataustaiset" kotimaista...

Jokin naksahti päässäni. Päätin, että Ketterät Kirjat Oy:n toiminnassa painamista kotimaassa ei kyseenalaisteta ja liityin Suomalaisen Työn Liittoon ja hankin Avainlipun. Olen ilmoittanut, että kotimaisuusaste on vähintään 80 % ja siihen päästäisiin myös siinä tapauksessa, että kirja painettaisiin ulkomailla. Mutta siinä tapauksessa pitäisitte Avainlippua Ketterät Kirjat Oy:n takakannessa petoksena.

Ketterät Kirjat Oy:n kirjojen kotimaisuusaste on korkea. Kirjat on kirjoitettu, kustannustoimitettu, oikoluettu, taitettu ja painettu Suomessa ja ne toimitetaan toimitusosoitteeseen kotimaisin voimin. Painovärit ja -paperit eivät aina ole teknisistä syistä kotimaisia.

Nyt tuosta Avainlippu-hakemuksesta alkaa olla kolmisen vuotta ja hetki sitten uudistin hakemuksen.

Kannattaa muistaa, että jokapäiväisillä valinnoillamme on vaikutusta. Jos metsästämme aina halvinta, tulemme helposti tehneeksi ikäviä arvovalintoja. Ketterät Kirjat Oy haluaa olla tällä tavoin tukemassa kotimaista työtä.

Avainsanat: suomalainen työ, kirjapaino, kustantaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini