Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietoyhteiskunnan kaksi puolta

9789527055254.jpgKirjan ovat toimittaneet Risto Nevalainen, Pentti Salmela ja Reino Myllymäki sekä heidän lisäkseen kirjoittaneet Yrjö Benson, Tomi Dahlberg, Henry Haglund ja Matti Karvinen.

Ihmiskunta on aina käyttänyt suuria innovaatioitaan hyvällä ja huonolla tavalla: Vene oli aluksi vain kulkuväline, joka sai pian myös sotalaivan muodon. Ydinvoimaa käytetään sekä energian lähteenä että hirvittävänä tuhoaseena. Tietotekniikan rooli on ollut ja tulee olemaan samalla tavoin kaksitahoinen: Niille, jotka hallitsevat sen, tietotekniikka jauhaa kultajyviä ja ne, jotka eivät hallitse, joutuvat voittajien armoille.

Tietotekniikan käyttöönottoa voidaan pitää suomalaisena menestystarinana. Lukujen valossa kaikki on ollut nousevien käyrien voittokulkua. Mutta kun kurkistamme lukujen toiselle puolelle kirjan lukuisten esimerkkitapausten muodossa, löydämme toisenlaisen todellisuuden. Se, että rohkenemme tunnistaa ja myöntää menneet virheemme, mahdollistaa niiden välttämisen tulevaisuudessa.

Suomi on sijoittunut myös onnellisuutta selvittävissä mittauksissa maailman kärkimaiden joukkoon. Mutta onko näillä kahdella asialla – tietotekniikan käytöllä ja onnellisuudella – yhteyttä? Luoko tekniikan ja automaation käyttöönotto hyvää elämää ja työtyytyväisyyttä? Miten käytämme tietotekniikkaa tuottavalla tavalla? Kulkevatko tehokkuus ja hyvinvointi käsi kädessä? Onko suomalainen menestystarina siirrettävissä menestyksekkääksi tietoyhteiskuntakehitykseksi? Tietoyhteiskuntakehitys nostaa esille lukuisia kysymyksiä.

Nyt, kun tietotekniikan käyttöalue on laajentunut yhteiskunnalliselle ja globaalille tasolle, mahdollisuudet hyvään ja huonoon kehittämiseen ovat entistä suuremmat. Ratkaisevaa on, että osaamme tehdä oikeita toimenpiteitä ja suunnata toimintamme tukemaan positiivista, menestyksellistä IT-kehitystä.

Tämä kirja on tarkoitettu yhteiskunnan, yritysten ja organisaatioiden päättäjille, vaikuttajille ja asiantuntijoille. Tämä kirja on kirjoitettu sekä herättämään keskustelua tietoyhteiskuntakehityksestä että nostamaan esiin hyviksi osoittautuneita käytäntöjä, toimintatapoja ja ratkaisumalleja, jotka ovat käyttökelpoisia tulevaisuudessa. Menneestä oppien, uutta oivaltaen.

Tämän kirjan on kirjoittanut asiantuntijaryhmä, jolla on kokemusta tietotekniikan hyödyntämisestä ja sen johtamisesta satoja vuosia. Tietoyhteiskunnan kaksi puolta – Menneestä oppien, uutta oivaltaen on tämän ryhmän kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle!

Kirjailijat ovat päättäneet lahjoittaa tekijänoikeuspalkkionsa tämän kirjan osalta Tietotekniikan tutkimussäätiölle. Ostamalla kirjan tuet kotimaista tietotekniikan tutkimusta.

Sisällysluettelo Tilaa kirja!

  • ISBN 978-952-7044-25-4
  • Julkistus 23.3.2018 - Katso julkistusvideo!
  • Koko B5 (182 mm x 257 mm)
  • Liimasidottu, pehmeät kannet
  • Sivumäärä 328
  • Paperi 100 g Impression
  • Paino 802 g
  • Paksuus noin 21 mm
  • Painos 1.
  • SVH 59 € (sis. alv. 10 % ja postikulut Suomeen).

Tilaa kirja ennakkoon!