Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Forsnabba

Projektin, jonka tavoitteena oli luoda sukukirja Kaustisen Köyhäjoen ensimmäisen talon - Forsnabban - perustajien Elias Olavinpoika Ahon ja Anna Tanelintytär Penttilän jälkeläisistä alkoi jouluna 2015. Kirjan tarkoitus on toteuttaa periaatetta, että siihen ei nosteta ainoatakaan elävää ihmistä, vaan nykyaikaa lähestyttäessä pysähdytään noin sadan vuoden päähän julkaisuajankohdan taakse. Tämä siitä huolimatta, että käytettävissäni on kirjallisia lähteitä, jotka tulevat huomattavasti lähemmäs.

Kirjan kokoamistyö on osoittautunut yllättävän työlääksi. Kiitos sukututkijoiden, netissä olevien kirkonkirjojen määrä lisääntyy koko ajan ja sen seurauksena yhä enemmän tietoa saadaan kootuksi myös tähän kirjaan.

Tällä hetkellä (28.12.2019) tilanne on se, että käynnissä on 6. sukupolven taulujen uudelleennumerointi ja samalla 5. sukupolven taulujen tarkistus. Tämän toimenpiteen jälkeen siirryn tarkistamaan 6. sukupolven tauluja ja päättämään kirjan todennäköisesti siihen.

Sen jälkeen on vielä kirjoitettava esipuhe, johdanto ja eräitä muita tekstiosuuksia sekä suunniteltava kansi. Siihen olen ajatellut ottaa Forsnabban jälkeläisten kaikki talon- ja sukunimet jollain tapaa graafiseksi elementeiksi.

Kirja valmistunee vuonna 2020.

Tiedoksi vielä, että olen itse perustajaparin jälkeläinen suoraa isälinjaa pitkin.