Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Sotilashevoset

9789527518236.jpgHevonen on palvellut eri sotilastehtävissä seitsemän vuosikymmentä niin sodan kuin rauhankin aikana.

Kirja kertoo hevosen tarinan sen hankinnasta ja kouluttamisesta sodan ja rauhan ajan sotilastehtäviin sekä jatkuvasta huollosta aina hevosen väistymiseen Puolustusvoimien moottoroinnin tieltä. Teos sisältää myös kuvaukset ratsastuskilpailuissa menestyneistä ja Puolustusvoimien kasvattamista hevosista.

Kaikille hevosista ja historiasta kiinnostuneille kohdennettu kirja alkaa sotilashevoselle asetetuista vaatimuksista ja siitä, miten hevonen pystyi niihin vastaamaan. Hevosen hankinta, koulutus ja ylläpito seuraavat sodan ja rauhan ajan tilastoineen, tarinoineen ja runsaine, osin ennen julkaisemattomine valokuvineen.

Miksi armeijan liikkuminen perustui kauan hevosen käyttöön, ja mitkä tekijät aiheuttivat lopulta hevosen syrjäyttämisen? Entä miksi hevostappiot sodissa jäivät yllättävän vähäisiksi? Miten sotilashevoset menestyivät ratsastuskilpailuissa? Näihinkin kysymyksiin kirja antaa vastauksen.

Nuorukaisena lukuisilla sotilashevosilla ratsastanut kirjoittaja Pekka Käyhkö on palvellut muun muassa Puolustusvoimissa ja erilaisissa koulutustehtävissä. Hän on kirjoittanut tietokirjoja ja artikkeleita paikallis- ja varuskuntahistoriasta.

Kirjan tiedot:

  • ISBN    978-952-7518-23-6, nid., 978-952-7518-24-3, e-kirja
  • Koko B5, kovat kannet
  • Sivuja 206
  • Suositusvähittäishinta 47 € (sis. alv 10 %)

Tilaa kirja verkkokaupastamme!