Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Strategiatyö voi olla hauskaa

Perjantai 18.3.2022 - Reino Myllymäki


"Hei, tämähän on hauskaa", oli yksi kommenteista, kun teimme strategiaa eräälle yhdistykselle muutama vuosi sitten. Käytimme silloin Raimo Inkiläisen NET/K-menetelmää strategiatyössä ja tämän kokemuksen pohjalta kirjoitin Strategiatyökirjan.

9789527044384.jpgAsia palasi mieleen, kun samoja oppeja sovellettiin tänä kevättalvena erään toisen yhdistyksen strategian laadintaan.

NET/K-menetelmän vahvuuksiin kuuluu se, että tekotapa ohjaa toteuttamiskelpoisen strategian syntymiseen. Monestihan strategioissa realismi ja resurssit pukkaavat unohtumaan ja lopputuloksesta tulee liikaa taivaita tavoitteleva, jolloin se muuttuu realistien silmissä arvottomaksi.

Toki tavoitteellisuus kuuluu strategiaan ja sitä saadaan menetelmällä kyllä aikaan. Kysymys onkin sopivien tavoitteiden löytymisestä. Erään kirjan käsikirjoitusta lainaten "liian kireät tavoitteet tuovat mahdottomuuden tunteen, liian löysät eivät kannusta ponnistelemaan".

Strategiaa pidetään usein myös arkipäiväisestä tekemisestä vieraana asiana. Kerrotaan joskus, että strategiat suljetaan kassakaappiin laatimisen jälkeen. Itse pidän strategiaa erinomaisena keinona suunnata niukkoja resursseja yhteisön kannalta olennaiseen tekemiseen. Tällaisessa tehtävässä strategia toimii parhaiten koko yhteisön seinätauluna ja niinpä se kannattaakin vetää yhteen yhdelle kalvolle, yhdeksi seinätauluksi.

Strategiatyökirjaa on edelleen saatavana, lue lisää.

Avainsanat: strategia, suunnittelu, nykytila, tavoitetila, esteet, keinot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini