CxO Academy Kirjat

Lue lisää CxO Academy Kirjat -sarjasta

Yhdistysjohtamisen opas

9789527044179.pngSuomi on liki 140 000 yhdistyksellään yhdistystoiminnan luvattu maa. Ns. kolmannen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on eri arvioiden mukaan 3-7 %, joten yhdistystoiminnan kansantaloudellinen merkitys on suuri.

Moni suomalainen pääsee tai joutuu mukaan yhdistystoimintaan aikuisiällä esimerkiksi omien tai lastensa harrastusten seurauksena. Heillä on siten vuosien kokemus yritystoiminnasta. Mutta yhdistys ei ole yritys. Kirja lähestyy yhdistysjohtamista tästä näkökulmasta.

Kirja käy läpi yhdistystoiminnan sudenkuopat, kriisit ja niiden ratkaisukeinot sekä määrittelee joukon yhdistystoiminnan onnistumisen avaimia. Kirjan tarinat ja neuvot perustuvat kymmenien suomalaisten yhdistysaktivistien haastatteluihin.

Kirja on osa kirjoittajien missiota parantaa suomalaista johtamista ja tuottavuutta.

Teos on kirjoittajien ja Suomen Nuorkauppakamarit ry:n (JCI) monivuotisen hedelmällisen yhteistyön yksi tähänastisista huipentumista. Nuorkauppakamari on antanut merkittävän panoksen tietolähteenä, tutkimuskohteena ja kirjan markkinoinnissa.

Kirja julkistetaan 24.9.2016. Kirjan hinta on 35 euroa (sis. alv. ja postikulut). Lue lisää!

Kirjailijat: Reino Myllymäki ja Toni Hinkka

Joulupukin johtamispaja

9789527044148_Hinkka_Joulupukin_johtamispaja_kansi.jpgJoulupukki on yksi kaikkien aikojen arvostetuimpia johtajiamme. Vaan täydellinen ei ole hänkään. Pukki on tehnyt pitkän uransa aikana paljon karmeita johtamismokia. Hän on  monesti ajanut Pukinpajan lähelle perikatoa. Virheistä on kuitenkin opittu – siinä on uudistumisen ja pitkän menestymisen salaisuus.

Tonttujoukko on ihmiskunta pienoiskoossa. Joukosta löytyvät kaikki arkkityypit, joita johtajat kohtaavat hyvässä ja pahassa.  Pukki on opetellut johtamaan tonttuja kuten kutakin tonttua pitää johtaa.

Nyt Pukin karmivimmat haksahdukset ja parahimmat johtamisvinkit ovat kaikkien saatavilla. Pukki on puolestasi tehnyt ison joukon johtamismunauksia.  Älä toista niitä, vaan tee ihan omat kasvukommelluksesi.

Kirjan kohderyhmänä ovat kaikki johtajat, esimiehet ja sellaisiksi halajavat. Kieleltään kirjan 24 tarinaa sopivat kaikenikäisille. Organisaatiosi tuottavuutta parantavat opit jäävät hymysuin paremmin mieleen.

Kirja julkistettiin 28.11.2015. Kirjan hinta on 35 euroa (sis. alv ja postikulut). Lue lisää!

Kirja soveltuu myös henkilökunta- tai asiakaslahjaksi joko sellaisenaan, yrityksen logolla ja saatesanoilla tai jopa asiakaskohtaisesti räätälöidyllä 25. luvulla. Lue lisää!

Kirjailija: Toni Hinkka

Ikä voimavarana

9789527044125_Ika_voimavarana_kansi.jpgSeniorit ovat aliarvostettuja. Jos yli 50-vuotias ihminen joutuu työttömäksi, uuden työpaikan löytyminen on usein kiven takana, vaikka ammattitaito olisi huipussaan. Puhumattakaan eläkepommista, jonka uhataan räjäyttävän koko hyvinvointiyhteiskuntamme, kun suuret ikäluokat ovat nyt jääneet eläkkeelle.

Todellisuudessa seniorit ovat mahdollisuus. Nyt heidän on aika nuoruutensa tavoin nousta barrikadeille tai ainakin esimerkillään osoittaa, että he voivat monin tavoin olla aktiivisia ja hyödyttää yhteiskuntaa: töitä tekemällä, yrittäjinä, mentoreina, vapaaehtoistöissä, järjestöissä vaikuttamalla, opiskelemalla ja tekemällä uusia asioita, hoitamalla lastenlapsiaan ja sairaita läheisiään. Ikä on voimavara, kun se oikein oivalletaan.

Kirja julkistettiin 9.9.2015. Kirjan hinta 35 euroa (sis. alv ja postikulut). Lue lisää!

Kirjailija: Marjatta Jabe

Karisma

9789527044100__Hinkka_Karisma_kansi.jpg Jotkut ehkä syntyvät karismaattisemmiksi kuin toiset. Meidän kaikkein muiden onneksi karismaa voi kehittää varsin helpostikin ja sitä varten tämä kirja on tehty. Karismakirja antaa neuvoja hyödyllisten tarinoiden ja käytännöllisten harjoitusten kautta. Se käsittää karisman kahdeksan osa-aluetta ja kaiken kaikkiaan 30 elementtiä. Jokainen elementti sisältää harjoituksen, jolla kyseistä ominaisuutta voi kehittää. Kirja sisältää myös karismatestin sekä pohjan henkilökohtaiselle harjoitusohjelmalle.

Kirja julkistettiin 4.6.2015. Kirjan hinta 40 euroa (sis. alv. ja postikulut). Lue lisää!

Kirjailija: Toni Hinkka

Tietohallinnon organisointi

9789527044063_Myllymaki_Tietohallinnon_organisointi.jpg Tietohallinnon organisointi rakentuu kirjan kirjoittajan luoman tietohallinnon rajapintamallin ympärille. Jokaisen rajapinnan organisoinnin yhteydessä esitellään parhaat tiedossa olleet käytännöt. IT-palvelujen organisointiin esitetään useita eri malleja. Näiden lisäksi kirja käsittelee tietohallintojohtajan toimistoa, hyvää johtajuutta sekä yritysstrategioiden merkitystä tietohallinnon organisoinnin lähtökohtana.

Kirja julkistettiin 25.4.2015. Kirja hinta 40 € (sis. alv ja postikulut). Lue lisää!

Kirjailija: Reino Myllymäki

Hiljainen tieto, innovaatio ja IT

9789527044001_Salmela_Hiljainen_tieto_kansi.jpgKirja pyrkii laajentamaan tieto- ja informaatiologistiikkakäsitteitä sekä nostamaan hiljaisen tiedon esille innovaatio- ja systeemityön potentiaalisena uuden tuottavuuden alueena. Kirjan keskeisiä kysymyksiä ovat: Miten ihmisen osaaminen ja tekniikka toimivat yhteen uuden tiedon tuottamisessa? Mikä on hiljaisen tiedon, innovaatiotoiminnan ja systeemityön välinen suhde? Miten organisaation hiljainen tieto saadaan talteen ja tuottamaan? Miten IT-toiminnan tuottavuus nostetaan uudelle tasolle?

Kirjan kuvauksissa esiintyvä hiljaisen tiedon harmaa, tunnistamaton ja epätavallisen ajattelun alue voi osoittautua hyödylliseksi. Jossain toisessa yhteydessä tai jollain uudella tekniikalla täydennettynä se saattaa toimia aivan uusien, käänteentekevien ratkaisujen pohjana. Kehittymismahdollisuutemme ovat ennen muuta kaikessa siinä, mitä emme tiedä, emme tiedä vielä tai voisimme tietää uudella tavalla.

Kirja julkistettiin 12.11.2014. Kirjan hinta 60 € (sis. alv ja postikulut). Lue lisää!

Kirjailija: Pentti Salmela

Paras neuvoni johtamiseen ikinä

97895270440205_Hinkka_PNJI_kansi.pngKirja perustuu kirjailijoiden sadoilta kontakteiltaan keräämiin neuvoihin. Kukin neuvo on ollut kertojansa paras neuvo sillä hetkellä, kun hän on sen meille kertonut. Olemme saaneet neuvoja huippujohtajilta ja sellaisiksi kasvavilta, mentoreilta, coacheilta, konsulteilta, vaikuttajilta, kirjailijoilta, historian merkkihenkilöiltä … ja myös johdettavilta!

Kaikkiaan noin 300 kerätyn neuvon joukosta on nostettu esiin ne kaikkein tärkeimmät, jotka neljä johtavaa mentoriamme ovat avanneet. Kirja lähestyy johtamista kymmenestä näkökulmasta, jotka ovat esimerkin voima, itsensä johtaminen, strategia, päätöksenteko, toteuttaminen, rehellisyys, kunnia, innostaminen, ihmisten johtaminen ja itsensä kehittäminen.

Kirja sopii oppaaksi niin kokeneelle johtajalle kuin johtamistyötään aloittavallekin yhtä hyvin yritystoiminnassa kuin julkishallinnossakin.

Kirja julkistettiin 22.11.2013. Meneillään on neljäs painos. Kirjan uusi hinta on 30 €. Lue lisää!

Kirjailijat: Toni Hinkka, Reino Myllymäki, Jarkko Hämäläinen ja Petteri Haipus

Onnistunut tietojärjestelmäprojekti. Osa 1: Neuvoja tietojärjestelmää hankkivalle

978-952-7044-08-7_Onnistunut_projekti_kansi.pngKirja ponnistaa  CxO Mentor Oy:n vuonna 2010 julkaiseman kirjan – Miksi tietojärjestelmäprojekti epäonnistuu? – pohjalta kohti onnistunutta projektia. Kirja perustuu kokeneiden mentorien vuosien kokemuksiin ja antaa tietojärjestelmää hankkivalle kullan arvoisia neuvoja sekä kehityshankkeen lähtökohtien, oman toiminnan että toimittajan hallinnan näkökulmasta. Lue lisää!

Kirja julkistettiin 13.10.2011. Kirjan uusi hinta on 30 €. Lue lisää!

Kirjailijat: Reino Myllymäki, Toni Hinkka, Jaakko Hirvensalo ja Jarkko Hämäläinen

Miksi tietojärjestelmäprojekti epäonnistuu? Tositarinoita tuhon teiltä ja onnistumisen siemeniä.

Kirja pohjautuu vuosina 2009-2010 tehtyyn tutkimustyöhön, jossa aineistona olivat epäonnistuneita ja vaikeuksiin joutuneita tietojärjestelmäprojekteja kuvaavaat tarinat. Kirja lienee lajissaan ainutlaatuinen nostaessaan pöydälle yritysten ja yhteisöjen digitalisaatio-ongelmia ja niihin johtaneita syitä. Kirjaan on kerätty myös aineistoa, jonka tehtävä on tukea johtoa heidän luotsatessaan projekteja kohti onnistumista. Lue Lisää!

Kirja on julkaistu 7.10.2010. Kirjan on kustantanut CxO Mentor Oy. Kirjan uusi hinta on 30 €. Lue lisää!

Kirjailijat: Reino Myllymäki, Toni Hinkka, Tomi Dahlberg ja Börje Uimonen.